Ring oss: 24 10 12 70
07:30 – 20:00 mandag til torsdag
07:30 – 17:00 fredag
Lørdag - stengt

Tannbleking

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon idag. 
Vi kan hjelpe deg med dine utfordringer!

Tannbleking av dine tenner

Har du tenner som oppleves som litt gulaktig eller ønsker du et skinnende hvitt smil? Da kan tannbleking være noe for deg. Tannbleking er en ,når den utføres riktig, skånsom og enkel behandling som gir tennene et hvitere ytre. Tannbleking er som regel smertefritt og utføres uten bedøvelse. Før du kan bleke tennene må tannlegen sjekke tennene dine og eventuelt behandle dem for hull, de bør pusses fri for tannbelegg (plakk og misfarging) slik at blekemiddelet får virke effektivt på tannoverflaten. Det finnes to hovedmetoder for bleking av tenner:

  • Klinikkbleking
  • Hjemmebleking
Tannbleking av dine tenner

Tannbleking og hjemmebleking

En profesjonell tannbleking som  utføres på tannklinikk  innebærer at du får et sterkt blekemiddel i blekeskinnen ( boost) som gjør at du rask ser effekten av blekingen. Behandlingen tar ca 90 minutter. Vi anbefaler ikke bruk av såkalte blekelamper da undersøkelse på disse viser dårlige resultater og mange bivirkninger. Det er ikke nødvendig å å få utført klnikkbleking for å få et bra resultat.  Ved å ha en blekeskinne som du bruker selv hjemme over noen dag, fra 5-10 dager er det vanlige, vil du oppleve å få betydelig hvitere tenner.

Tannbleking i Oslo

Christiania Tannlegesenter i Oslo tilbyr våre pasienter kun det som vi vet fungerer bra. Tannbleking på vår klinikk i kombinasjon med hjemmebleking eller bare hjemmebleking.

Christiania Tannlegesenter bruker det mest annerkjevente blekemiddel systemet  på markedet,  Opalescence.

Ti tips til hvitere smil

Hvordan virker tannblekingsmateriale på tennene?

Ulike typer misfarging

Misfarging på tennene kan skje på  to forskjellige måter: ytre misfarging eller indre misfarging. Den ytre misfargingen ser man  på overflaten av tennene dine. Indre misfarging finner vi innimellom mikrosprekker inni i tannemaljen og  ofte dypt  i tannbenet eller dentinet,  laget under emaljen på tannen. Tannkrem med blekevirkestoff og munnskyllevann kan i noen tilfeller være i stand til å fjerne noen av de ytre misfargede områdene på tennene, men som regel må tannlegen pusse det vekk mekanisk for at man helt skal bli kvitt slik misfarging. Med årene gulnes tennene. Det skyldes at den ytre misfargingen trekker inn i tannens indre. Det er bare sterke kjemiske blekemidler som kan nå inn til disse områdene og ha noen faktisk effekt.

Blekemidler inneholder et aktiv blekestoff ,karbamidperoksid eller hydrogen peroksid, som penetrerer tannemaljen å kommer til dypere områder med misfargede molekyler. Oksygenmolekyler fra blekemiddelet reagerer med de misfargede molekylene i tennene og ”bryter båndene” som holder dem sammen. De oksygenerte behandlede molekylene spres, og det fremkommer en hvithet i tannen. Som et resultat, er du igjen med et lysere, hvitere smil.

Hvordan virker tannblekingsmateriale på tennene?