Tannpleie

Hjem / Behandlinger / Ordinære / Tannpleie

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon idag.
Vi kan hjelpe deg med dine utfordringer!

Våre tannpleiere undersøker og behandler pasientens tenner og tannkjøtt, og gir veiledning i god munnhygiene, gode tannhelsevaner og tannpleie.

Vanlige arbeidsoppgaver for tannpleieren er å foreta tannhelsekontroller, ta røntgenbilder og granske dem, samt å undersøke og behandle pasienter. I tillegg gir de veiledning i gode munnhygienevaner og i bruk av tannpleiemidler. De setter også lokalbedøvelse, behandler tannkjøttsykdom og utfører tannrens. Våre tannpleiere fjerner også tannstein og misfarging av tenner, utfører tannbleking, pusser og polerer tenner og fyllinger.  

Dersom det er nødvendig med mer omfattende behandling, blir pasienten henvist til tannlege.

Hvorfor er det viktig med regelmessig tannpleie?

Det er flere grunner til hvorfor det er viktig å opprettholde regelmessig tannpleie. Her er noen av de viktigste:

  • Forebygging av tannproblemer: Regelmessige tannlegebesøk bidrar til å forebygge tannproblemer som karies (hull i tennene) og tannkjøttsykdommer. Tannpleier kan oppdage tidlige tegn på slike problemer og iverksette tiltak for å stoppe utviklingen før det blir mer alvorlig.
  • Tidlig oppdagelse av sykdommer: Tannpleier kan også oppdage tegn på mer alvorlige sykdommer som oral kreft, leukemi og diabetes tidlig i sykdomsforløpet. Tidlig diagnose kan øke sjansene for effektiv behandling og bedre prognose.
  • Tannrens og fjerning av tannstein: Selv med god munnhygiene hjemme er det vanskelig å fjerne all plakk og tannstein. Tannpleier har spesialisert utstyr og teknikker for å utføre en grundig tannrens og fjerne hardt avleiret tannstein. Dette hjelper til med å opprettholde sunne tenner og friskt tannkjøtt.
  • Undervisning om oral helse: Tannpleier kan gi råd om riktig munnhygiene, inkludert riktig tannpussing og bruk av tanntråd eller mellomromsbørster. De kan også gi informasjon om riktig kosthold og livsstilsvalg som påvirker tannhelsen.
  • Behandling av tannproblemer: Hvis du opplever tannproblemer som karies, tannpine eller skader på tennene, kan tannlegen gi nødvendig behandling og lindring. Dette kan inkludere fyllinger, rotfyllinger, tannuttrekning eller andre nødvendige inngrep.

Oppsummert er regelmessig tannpleie viktig for å forebygge tannproblemer, oppdage tidlige tegn på sykdom, opprettholde god munnhelse og få nødvendig behandling. Ved å ta vare på tennene dine kan du oppnå en sunn munnhelse og bidra til generell velvære.