Periodontitt behandling

Hjem / Behandlinger / Komplekse / Periodontitt behandling

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon idag.
Vi kan hjelpe deg med dine utfordringer!

Periodontitt behandling

Hos Christiania tannlegesenter i Oslo sentrum har vi spesialkompetanse på behandling av  periodontitt. Spesialisti i periodonti Tannlege Kristian Kjellsen samarbeider med allmenntannleger og tannpleiere  på klinikken for  at våre pasienter skal få en best mulig behandling.

Behandling av periodontitt

Behandling av periodontitt er som regel livslang, dvs man bør gå jevnlig til undersøkelse og “rens” for å holde sykdommen i sjakk. Her følger kortfattet hva periodontitt behandlingen går ut på.

Målet med behandling av periodontitt er både å redusere infeksjonen og å skape forhold i munnen som reduserer risikoen for videre utvikling av sykdommen. Behandlingen er i prinsippet tredelt:

Del 1: Godt renhold

Du er selv ansvarlig for å ha et godt renhold i munnen. Det er det viktigste du kan gjøre for å redusere infeksjonen som disse bakteriene kan gi. Vi anbefaler tannpuss 2 ganger daglig; morgen og kveld. En gang iløpet av dagen bør tennenes mellomromsflater rengjøres med flaskekoster og/eller tanntråd. Tannpirkere egner seg dårlig for rengjøring av bakteriebelegg på tennene.

Elektriske tannbørster kan være et alternativ til manuell tannbørste. Munnskyllevann er kun nødvendig å bruke hvis man ikke oppnår god plakkontroll(dvs bakteriefrie tannflater) med konvensjonelle metoder. Klorhexidin holdige munnskyllevann (Curasept og Corsodyl) er de eneste på markedet som i noen grad fungerer.

Fluorholdig munnskyllevann kan benyttes hvis man plages med ising i tennene. Fluor virker ved over tid å reminalisere ( forsterke) tannhalser og blottlagt tannben. Curasept 6% innholder både fluor og klorheksidin.

For å holde tannkjøttslommene rene er det svært viktig at disse rengjøres profesjonelt. Fra 2-4 ganger i året er det vanlig å få utført såkalt vedlikeholdsbehandling etter at den aktive behandlingsperioden er over.

Vedlikeholdsbehandling går ut på at bakterier som har kommet i tannkjøttslommene fjernes ved tannrensning. Dette kan hvis ønskelig utføres under bedøvelse.

Del 2: Immunforsvar

Øke kroppens evne til eget immunforsvar. Røyking er som oftest den store synderen når man har periodontitt. Den eneste måten å på lang sikt å få kontroll på periodontiet(tannfeste) er å slutte å røyke. Du kan snakke med oss eller din lege for å komme igang med denne prosessen.

Mentalt stress over tid kan over tid medvirke til periodontitt. Et sunt og godt liv er resepten også for et friskt tannkjøtt!

Del 3: Selve behandlingen

Behandling av periodontitt går ut på å fjerne sykdomsfremkallende bakterier i tannkjøttslommer og i munnhulen. Det er flere måter å gjøre dette på; mekanisk rengjøring i tannkjøttslommer, tannutrekning av for dårlig stilte tenner, operative inngrep med fjerning av betent vev, antibiotikabehandling mm.

Periodontibehandlingen skjer hos oss i samarbeide med spesialist i periodonti, allmenntannlege og tannpleier med spesial kompetanse.

Hjem / Behandlinger / Komplekse / Periodontitt behandling