Christiania tannlegesenter | MALO CLINIC logo
Ring oss: 24 10 12 70
07:30 – 20:00 mandag til torsdag
07:30 – 17:00 fredag
10.00 - 15:00 lørdag

Behandling med Botox

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon idag. 
Vi kan hjelpe deg med dine utfordringer!

19/03/2015
Off

Botox behandling rynker

Ved Christiania tannlegesenter kan vi nå tilby flere typer kosmetisk ansiktsbehandling.

Du kan lese mer om behandling og priser på våre hjemmesider.

Hva er Botox-behandling?

Botox er en injeksjons-behandling med et legemiddel som inneholder Botulinum Toxin type A. Det finnes i dag i alle 3-4 forskjellige legemidler som inneholder dette virkestoffet og som er godkjent i Norge. Disse er Botox og Vistabel fra selskapet Allergan og Azzalure fra selskapet Galderma. Ved Christiania tannlegesenter bruker vi primært produkter fra Galderma som er et velrenommert og anerkjent sveitsisk farmasiselskap.

Botox rynker

Botox er godkjent til behandling av en rekke lidelser og problemområder.  De fleste av disse er relater til overstimulering av muskler eller svettekjertler. Over tid kan denne overstimuleringen føre til gnissing av tenner som igjen kan gi spenningshodepine, spenninger eller kramper i benmuskulatur. Overdreven svetting under armer, på hender eller på føttene er andre ikke fult så vanlige symptomer.

Når Botox injiseres i musklene reduser vi i praksis kommunikasjonen som gir musklene beskjed om at de skal utføre en sammentrekning. Dette gjør at musklene blir mindre aktive og blir mer avslappet. Krampetrekninger  kan forsvinne og spenningshodepinen slippe taket. Sammen med f.eks. bittskinne kan Botox behandling være nok til å bli kvitt symptomer som spenningshodepine.

Botox-behandling mot rynker

I svært små doser kan Botox sprøytes inn i utvalgte ansiktsmuskler for å glatte ut rynker. Botox blokkerer da nerveimpulser til ansiktsmusklaturen lokalt og hindrer dem fra å trekke seg sammen. På denne måten blir den overliggende huden glatt og uten synlig skjemmende rynker. En godkjent indikasjon for kosmetisk behandling i Norge med Botox er såkalt Glabella. Dette er også noen ganger kalt “sinnarynker” og vi ser dem mellom øyenbrynene.

Alle muskelrelaterte rynker i ansiktet kan i prinsippet behandles med Botox, i tillegg også rynker i pannen og smilerynkene rundt øynene. Etter behandling tar det vanligvis 2-3 dager før Botox begynner å virke og 1-2 uker før man får full effekt. Effekten på rynkebehandling er 3-4 måneder. Etter dette kan man avgjøre om man ønsker å gjenta behandlingen og evt. også få behandlet andre områder. For å oppnå optimal effekt bør man gjenta injeksjonene 2-3 ganger per år.

Smertefri behandling

Behandlingen utføres vanligvis uten bedøvelse, da rynkebehandling med Botox  er forbundet med lite eller ingen ubehag. Du kjenner kun noen små stikk og litt svie i verste fall. Du kan gjenoppta arbeid og andre gjøremål umiddelbart etter behandlingen.

Få bivirkninger

Alle behandlinger som er virksomme vil også i prinsippet kunne gi bivirkninger. Uønskede bivirkninger ved bruk av Botox er imidlertid svært sjelden. Den vanligste bivirkningen er ømhet eller en liten bloduttredelse på injeksjonsstedet. Dette forsvinner i løpet av noen dager. Det finnes sjeldne tilfeller, når for mye Botox er injisert, der muskelen som holder øvre øyelokk har blitt forbigående svekket i noen uker.
 Siden effekten av Botox er forbigående er også eventuelle bivirkninger som regel kortvarig.

Les mer om behandling med Botox her.

Om forfatteren